WINTERGOLD II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Tavaszi durumokkal összevetve lényegesen nagyobb termésmennyiség és termésbiztonság jellemzi, azokhoz hasonló minőségi paraméterek mellett. Kiváló termőképessége, jó télállósága és közép-korai érése mellett magas szintű minőségstabilitása is a versenytársak elé helyezi a fajtát. Magas ezermagtömeg. Stabilan jó terméshozam, a különösen száraz évjáratokban és termőhelyeken is. Magas esésszám és kiváló beltartalmi tulajdonságok (pl. sárga pigment tartalom). Kiemelkedő betegség-ellenállóság, különös tekintettel fuzárium és rozsdabetegségekkel szemben. Közepes magasságú, jó állóképességű fajta.

Vetési norma: 350-400 csíra/m2.
Vetésidő: október közepe-vége.

LUNADUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai érésidejű, magas terméspotenciálú durum búza. Rendkívül tetszetős, nagy szemű fajta. Télállóságban hasonlóan kiemelkedő, mint a LUPIDUR. Az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bíró fajta, 15-15,9% közötti értékeket ér el. Jó a N-hasznosító képessége. Esésszáma magas.

Vetőmagnorma: 3,2-3,8, 130-170 kg.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

LUPIDUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Ausztriában a legmagasabb termésátlagokat mutató durum búza fajta. Az ottani sztenderd fajták átlagát 6-9 %-kal haladja meg. Magas termőképessége mellett kiemelkedő tulajdonsága a télállóképessége, amiben szintén a legjobb besorolást kapta. Hazai körülmények között is számos helyen termett – akár - jobban, is mint az aestivum búzák. Nagyon magas a hektolitersúlya (82-84), az esésszáma és glutén-indexe. A durum búzák általában kalászfuzáriumra érzékenyek. A LUPIDUR fuzárium elleni ellenálló képessége a durumok között jónak mondható.

AURADUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai szálkás kalászú, közepes magasságú, kiváló szárszilárdságú és jó télállóságú fajta. Ausztria egyik legmeghatározóbb durum fajtája. A szemek üvegessége a standard fajtákhoz mérten kiemelkedő. Üde területeket és a csapadékos időszakokat is jól tolerálja. Évről-évre kiválónak bizonyul a magas ezermagtömege, hektolitersúlya, illetve kiváló esésszáma miatt.

Vetőmagnorma: 180-210 kg/ha.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

További vetőmagvaink

Hasznos információk

+36 30 225 6560