Ortegus II. gen

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

GENIUS II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

  • kiemelkedő minőség és nagy termőképesség, valamennyi termőhelyre, intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt
  • kiváló lisztharmat- és rozsdatolerancia
  • A GENIUS exportképes minőséget nyújt meghökkentő mennyiségben, továbbá kiegyensúlyozott agronómiai tulajdonságokkal és kimagasló stressz-toleranciával rendelkezik. Nemcsak a termelők legmagasabb elvárásainak felel meg, hanem az európai malmok érdeklődésének középpontjában is áll. A prémium malmi búza kategóriába tartozó GENIUS megtestesíti mindazon tulajdonságok összességét, amit ma egy korszerű fajtától elvárnak a termelők.
  • Kiemelkedő termőképessége mellett minősége is meggyőző. Télállósága, szárazságtűrése és a betegségekkel szembeni ellenálló képessége révén még a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét. Valamennyi termőhelyre, extenzív és intenzív technológiákhoz egyaránt ajánlott fajta.

MIDAS II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű prémium, szálkás búza

A Prémium kategória képviselője, amely kiemelkedő termésmennyiséggel hálája meg az intenzív termesztéstechnológiát. Magas növésű, kiváló télállósággal rendelkező fajta. Stabil esésszám és magas hektolitersúly jellemzi. Kimagasló malomipari értékei (fehérje, sikér) miatt sütőipari felhasználásra kifejezetten keresett búza.

BERNSTEIN II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

Magas terméshozamú, tar kalászú őszi búza. Hazánk egész területén biztonsággal termeszthető. Jó télállóságú, közép-késői érésű fajta. Közepes növénymagasság. Kimagasló malomipari tulajdonságok (magas nyersfehérje tartalom). Kiemelkedően magas ezermagtömeg. Vetési idő: október eleje - november vége, a késői vetést jól tűri. Vetési sűrűség (átlagos körülmények között) 400-450 mag/m2. Jó ellenálló képesség barnarozsdával és sárgarozsdával szemben.

ARTIST I-II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagyteljesítményű, tarkalászú, EURO búza

Magas fajsúlyának köszönhetően nagy hozammal bíró fajta, melynek jó télállósága és betegség-ellenállósága tette itthon is eredményessé e fajtát. Érése: középkorai. Szára nem túl magas. Fagyos, fagyveszélyes helyeken alkalmas.

FULVIO II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

A Prémium minőséget legstabilabban teljesítő, kiváló beltartalmi értékekkel bíró fajta, melyet kimagasló fehérje- és sikértartalom jellemez. Kiválóan bokrosodó, közepes magasságú, jó állóképességű fajta, amely szélsőséges időjárási viszonyok között is biztonsággal termeszthető. Enyhén tömött kalász és magas hektolitersúly jellemzi. A stabil prémium minőséget kedvelő gazdáknak, akik szeretik a megbízhatóságot, tervezhetőséget és nem akarnak a szélsőséges időjárási viszonyokkal kompromisszumot kötni.

ANTONIUS II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

Minőség tekintetében a fajta-szortiment csúcsán áll. Prémium minőségű, Ausztriában a 8-as értékszámot eléri. Nagyon magas a Hl tömege és a fehérje tartalma. Ezt Magyarországon – amióta a köztermesztésben szerepel – minden évben igazolta. Fehérjetar¬talma 14-16 % közötti, sikértartalma 34-40 %. Esésszáma jellemzően magas, 320-380 közötti. Különösen az olasz piacon fontos, hogy P/L értéke is optimális. Magas a lisztkihozatala. Annak ellenére, hogy viszonylag magas növésű, igen jó a szárszilárdsága. Szalmája rendkívül erős, vastag falú. Kiváló beltartalmi értékei mellett külön szólni kell az ANTONIUS "egészségességéről". Kiemelkedően magas a kalászfuzárium elleni ellenálló képessége. Szálkás búza.

ALTIGO II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagyteljesítményű

Nagy termőképességgel, erős produktív bokrosodással és kiváló állóképességgel bír. Jó a betegség ellenállósága, stabil, malmi minőséget ad. Télállósága jó, középmagas növekedésű, kiváló szárszilárdságú. Kalász típusa szálkás. Lisztharmattal szemben mérsékelten rezisztens, levél- és sárgarozsdával szemben a nagy területen termelt versenytársaknál sokkal ellenállóbb.

Nedves sikér mennysége: 28 % feletti.
Nyersfehérje tartalma: 13,1%,
Lisztminősége: B1
Esésszáma stabilan magas: 355

ADESSO II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

A Prémium búzák legújabb képviselőjére a rendkívül magas fehérje és sütőipari minőség jellemző. Fő erényei a télállóság, a stabilitás, a kiegyensúlyozott lombozatnak köszönhető ellenállóság, korai kalászhányás és érés. Kimagasló hektolitersúllyal és ezermagtömeggel rendelkezik. Beltartalmi értékei alapján a legnevesebb olasz malmok elvárásait is teljesíti.

További vetőmagvaink

Hasznos információk

+36 30 225 6560