Ortegus II. gen

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

DANKOWSKIE DIEMENT I. gen

Varda I. gen

GENIUS II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

  • kiemelkedő minőség és nagy termőképesség, valamennyi termőhelyre, intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt
  • kiváló lisztharmat- és rozsdatolerancia
  • A GENIUS exportképes minőséget nyújt meghökkentő mennyiségben, továbbá kiegyensúlyozott agronómiai tulajdonságokkal és kimagasló stressz-toleranciával rendelkezik. Nemcsak a termelők legmagasabb elvárásainak felel meg, hanem az európai malmok érdeklődésének középpontjában is áll. A prémium malmi búza kategóriába tartozó GENIUS megtestesíti mindazon tulajdonságok összességét, amit ma egy korszerű fajtától elvárnak a termelők.
  • Kiemelkedő termőképessége mellett minősége is meggyőző. Télállósága, szárazságtűrése és a betegségekkel szembeni ellenálló képessége révén még a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét. Valamennyi termőhelyre, extenzív és intenzív technológiákhoz egyaránt ajánlott fajta.

WINTERGOLD II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Tavaszi durumokkal összevetve lényegesen nagyobb termésmennyiség és termésbiztonság jellemzi, azokhoz hasonló minőségi paraméterek mellett. Kiváló termőképessége, jó télállósága és közép-korai érése mellett magas szintű minőségstabilitása is a versenytársak elé helyezi a fajtát. Magas ezermagtömeg. Stabilan jó terméshozam, a különösen száraz évjáratokban és termőhelyeken is. Magas esésszám és kiváló beltartalmi tulajdonságok (pl. sárga pigment tartalom). Kiemelkedő betegség-ellenállóság, különös tekintettel fuzárium és rozsdabetegségekkel szemben. Közepes magasságú, jó állóképességű fajta.

Vetési norma: 350-400 csíra/m2.
Vetésidő: október közepe-vége.

LUNADUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai érésidejű, magas terméspotenciálú durum búza. Rendkívül tetszetős, nagy szemű fajta. Télállóságban hasonlóan kiemelkedő, mint a LUPIDUR. Az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bíró fajta, 15-15,9% közötti értékeket ér el. Jó a N-hasznosító képessége. Esésszáma magas.

Vetőmagnorma: 3,2-3,8, 130-170 kg.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

LUPIDUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Ausztriában a legmagasabb termésátlagokat mutató durum búza fajta. Az ottani sztenderd fajták átlagát 6-9 %-kal haladja meg. Magas termőképessége mellett kiemelkedő tulajdonsága a télállóképessége, amiben szintén a legjobb besorolást kapta. Hazai körülmények között is számos helyen termett – akár - jobban, is mint az aestivum búzák. Nagyon magas a hektolitersúlya (82-84), az esésszáma és glutén-indexe. A durum búzák általában kalászfuzáriumra érzékenyek. A LUPIDUR fuzárium elleni ellenálló képessége a durumok között jónak mondható.

AURADUR II. gen.

Rovarölős + gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai szálkás kalászú, közepes magasságú, kiváló szárszilárdságú és jó télállóságú fajta. Ausztria egyik legmeghatározóbb durum fajtája. A szemek üvegessége a standard fajtákhoz mérten kiemelkedő. Üde területeket és a csapadékos időszakokat is jól tolerálja. Évről-évre kiválónak bizonyul a magas ezermagtömege, hektolitersúlya, illetve kiváló esésszáma miatt.

Vetőmagnorma: 180-210 kg/ha.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

MIDAS II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű prémium, szálkás búza

A Prémium kategória képviselője, amely kiemelkedő termésmennyiséggel hálája meg az intenzív termesztéstechnológiát. Magas növésű, kiváló télállósággal rendelkező fajta. Stabil esésszám és magas hektolitersúly jellemzi. Kimagasló malomipari értékei (fehérje, sikér) miatt sütőipari felhasználásra kifejezetten keresett búza.

BERNSTEIN II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagy teljesítményű tar búza

Magas terméshozamú, tar kalászú őszi búza. Hazánk egész területén biztonsággal termeszthető. Jó télállóságú, közép-késői érésű fajta. Közepes növénymagasság. Kimagasló malomipari tulajdonságok (magas nyersfehérje tartalom). Kiemelkedően magas ezermagtömeg. Vetési idő: október eleje - november vége, a késői vetést jól tűri. Vetési sűrűség (átlagos körülmények között) 400-450 mag/m2. Jó ellenálló képesség barnarozsdával és sárgarozsdával szemben.

ARTIST I-II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagyteljesítményű, tarkalászú, EURO búza

Magas fajsúlyának köszönhetően nagy hozammal bíró fajta, melynek jó télállósága és betegség-ellenállósága tette itthon is eredményessé e fajtát. Érése: középkorai. Szára nem túl magas. Fagyos, fagyveszélyes helyeken alkalmas.

FULVIO II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

A Prémium minőséget legstabilabban teljesítő, kiváló beltartalmi értékekkel bíró fajta, melyet kimagasló fehérje- és sikértartalom jellemez. Kiválóan bokrosodó, közepes magasságú, jó állóképességű fajta, amely szélsőséges időjárási viszonyok között is biztonsággal termeszthető. Enyhén tömött kalász és magas hektolitersúly jellemzi. A stabil prémium minőséget kedvelő gazdáknak, akik szeretik a megbízhatóságot, tervezhetőséget és nem akarnak a szélsőséges időjárási viszonyokkal kompromisszumot kötni.

ANTONIUS II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

Minőség tekintetében a fajta-szortiment csúcsán áll. Prémium minőségű, Ausztriában a 8-as értékszámot eléri. Nagyon magas a Hl tömege és a fehérje tartalma. Ezt Magyarországon – amióta a köztermesztésben szerepel – minden évben igazolta. Fehérjetar¬talma 14-16 % közötti, sikértartalma 34-40 %. Esésszáma jellemzően magas, 320-380 közötti. Különösen az olasz piacon fontos, hogy P/L értéke is optimális. Magas a lisztkihozatala. Annak ellenére, hogy viszonylag magas növésű, igen jó a szárszilárdsága. Szalmája rendkívül erős, vastag falú. Kiváló beltartalmi értékei mellett külön szólni kell az ANTONIUS "egészségességéről". Kiemelkedően magas a kalászfuzárium elleni ellenálló képessége. Szálkás búza.

ALTIGO II. gen.

Gombaölős csávázás

Nagyteljesítményű

Nagy termőképességgel, erős produktív bokrosodással és kiváló állóképességgel bír. Jó a betegség ellenállósága, stabil, malmi minőséget ad. Télállósága jó, középmagas növekedésű, kiváló szárszilárdságú. Kalász típusa szálkás. Lisztharmattal szemben mérsékelten rezisztens, levél- és sárgarozsdával szemben a nagy területen termelt versenytársaknál sokkal ellenállóbb.

Nedves sikér mennysége: 28 % feletti.
Nyersfehérje tartalma: 13,1%,
Lisztminősége: B1
Esésszáma stabilan magas: 355

ADESSO II. gen.

Szálkás búza / gombaölős csávázás

Prémium búza

A Prémium búzák legújabb képviselőjére a rendkívül magas fehérje és sütőipari minőség jellemző. Fő erényei a télállóság, a stabilitás, a kiegyensúlyozott lombozatnak köszönhető ellenállóság, korai kalászhányás és érés. Kimagasló hektolitersúllyal és ezermagtömeggel rendelkezik. Beltartalmi értékei alapján a legnevesebb olasz malmok elvárásait is teljesíti.

SU ELLEN II. gen

Rovarölős+gombaölős csávázás

Őszi árpa

Az igazán nagy termőképességet mutató középérésű SU ELLEN az ősziárpa-nemesítés valódi mérföldköve lett. A fajta, kedvező tulajdonságainak köszönhetően Európa számos árpatermesztő régiójában gyorsan elterjedhet, az üzemi és a gyakorlati tapasztalatok is valódi sikertörténet kezdetét jelzik.
Az SU ELLEN kimagasló termőképesség mellett az átlagot jóval meghaladó ezermagtömegével is felhívja magára a figyelmet. A hatsoros kalászok termékenyülési viszonyai nagyon jók, rekordtermések elérésére alkalmas felépítésűek. A fejlett, széles és szépen telt kalászokat az SU ELLEN a jó állóképességének köszönhetően a tenyészidő során végig képes megtartani, aminek záloga a vaskos és erős, ugyanakkor nagyon rugalmas szalmája.
A fajtában rejlő nagy termőképesség, erős generatív hajlam a nagyon eltérő agro-ökológiai viszonyok közepette is markánsan képes megnyilvánulni, alkalmazkodóképessége kiváló. A tenyészidőt hosszan és nagyon aktívan képes kihasználni a fajta, hiszen tavasszal korán regenerálódik, gyorsan fejlődésnek indul, erősen bokrosodik. Levélzete vaskos szövetű, a levéllemezek szélesek, a növények lombozata kimagaslóan egészséges, ami a nagyon jó betegség-ellenállóságának eredménye. Az SU ELLEN minden körülmények között versenyképes árpatermesztést tesz lehetővé a legintenzívebb és a hagyományos termesztés-technológiával egyaránt.

PASO II. gen.

Rovarölős+gombaölős csávázás

Őszi árpa

Kiváló termőképesség és termésstabilitás jellemzi, melynek alapja az erős produktív bokrosodás és jó télállóság. Középmagas növésű, nagyon jó állóképességű fajta. Kalászolási ideje a nagy területen termesztett versenytársénál néhány nappal későbbi. Szár és levélbetegségekkel szembeni ellenállósága nagyon jó.

LAVERDA II. gen.

Rovarölős+gombaölős csávázás

Őszi árpa

Még mindig a csúcson! Nem véletlen, hogy a LAVERDA vetésterületben mérve évek óta őrzi vezető pozícióját. A gyakorlat igazolta, hogy a legszélsőségesebb körülmények között is a többsoros LAVERDA biztosítja a legmagasabb termés- és jövedelembiztonságot a termelők számára. Kiemelkedő termőképessége mellett szárazságtűrésével és lisztharmat-rezisztenciájával arat sikert a termelők körében.

ANTONELLA II. gen.

Rovarölős+gombaölős csávázás

Őszi árpa

Kedvező tulajdonságainak összessége alapján az ANTONELLA az egyik legnagyobb jövedelmezőséget biztosító többsoros őszi árpa. Termésben, termésbiztonságban szinte verhetetlen. Kiváló télállósága, jó állóképessége mellett egyedülállóan széles rezisztenciális tulajdonságai biztosítják a stabil szemtelítődést, valamint a költséghatékony termesztést.

Vetőmagnorma: 3,5-4,0 mill./ha.
Vetésidő: szeptember vége-október.

További vetőmagvaink

Hasznos információk

+36 30 225 6560