JAMES őszi borsó

  • nagyobb termés és termésbiztonság, mint a tavaszi borsónál
  • kiváló állóképesség, veszteségektől mentes betakaríthatóság
  • egészséges és élettanilag értékes takarmány-alapanyag: magas fehérjetartalom és fehérjetermés

A JAMES őszi borsó az őszi vetésnek köszönhetően kiválóan hasznosítja a téli csapadékot. Tavasszal a jól beállt és problémamentesen áttelelt állományok korábban indulnak fejlődésnek, mint a tavaszi vetésű borsók, így a betakarítására is mintegy két héttel korábban kerülhet sor.
Aszályra hajlamos termőhelyeken kimagasló termőképessége révén hamar bevételt hoz, jelentős termés- és jövedelemtöbbletet biztosít a hagyományos takarmányborsóval szemben. Szemtermése élettanilag értékes fehérjeforrás, átlagos fehérjetartalma 22,8–23,8% körül alakul.
Közepes méretű magjai sárga magbelsővel és világos maghéjjal rendelkeznek, ezermagtömege rendszerint 170–180 gramm körül alakul. Emészthetősége jó, a magvak tripszininhibitor-aktivitása alacsony, ezért a JAMES megfelelő arányban hőkezelés nélkül etethető az abrakfogyasztó állatokkal.
Száraz szalmája begyűjtve értékes és kiváló szálastakarmány. A JAMES elővetemény-értéke kiváló, mert korán lekerül a termőföldről, amelyet felvehető nitrogénben gazdagít, és könnyen művelhetővé tesz.

Vetésnorma: 0,9 - 1,0 millió mag/ha
Vetésidő: szeptember vége - október közepe
Vetésmélység: 4 - 6 cm

További vetőmagvaink

Hasznos információk

+36 30 225 6560