AURADUR II. gen.

Gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai szálkás kalászú, közepes magasságú, kiváló szárszilárdságú és jó télállóságú fajta. Ausztria egyik legmeghatározóbb durum fajtája. A szemek üvegessége a standard fajtákhoz mérten kiemelkedő. Üde területeket és a csapadékos időszakokat is jól tolerálja. Évről-évre kiválónak bizonyul a magas ezermagtömege, hektolitersúlya, illetve kiváló esésszáma miatt.

Vetőmagnorma: 180-210 kg/ha.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

LUPIDUR II. gen.

Gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Ausztriában a legmagasabb termésátlagokat mutató durum búza fajta. Az ottani sztenderd fajták átlagát 6-9 %-kal haladja meg. Magas termőképessége mellett kiemelkedő tulajdonsága a télállóképessége, amiben szintén a legjobb besorolást kapta. Hazai körülmények között is számos helyen termett – akár - jobban, is mint az aestivum búzák. Nagyon magas a hektolitersúlya (82-84), az esésszáma és glutén-indexe. A durum búzák általában kalászfuzáriumra érzékenyek. A LUPIDUR fuzárium elleni ellenálló képessége a durumok között jónak mondható.

LUNADUR II. gen.

Gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Korai érésidejű, magas terméspotenciálú durum búza. Rendkívül tetszetős, nagy szemű fajta. Télállóságban hasonlóan kiemelkedő, mint a LUPIDUR. Az egyik legmagasabb fehérjetartalommal bíró fajta, 15-15,9% közötti értékeket ér el. Jó a N-hasznosító képessége. Esésszáma magas.

Vetőmagnorma: 3,2-3,8, 130-170 kg.
Vetésidő: szeptember végétől október közepéig.

WINTERGOLD II. gen.

Gombaölős csávázás

Őszi durumbúza

Tavaszi durumokkal összevetve lényegesen nagyobb termésmennyiség és termésbiztonság jellemzi, azokhoz hasonló minőségi paraméterek mellett. Kiváló termőképessége, jó télállósága és közép-korai érése mellett magas szintű minőségstabilitása is a versenytársak elé helyezi a fajtát. Magas ezermagtömeg. Stabilan jó terméshozam, a különösen száraz évjáratokban és termőhelyeken is. Magas esésszám és kiváló beltartalmi tulajdonságok (pl. sárga pigment tartalom). Kiemelkedő betegség-ellenállóság, különös tekintettel fuzárium és rozsdabetegségekkel szemben. Közepes magasságú, jó állóképességű fajta.

Vetési norma: 350-400 csíra/m2.
Vetésidő: október közepe-vége.

További vetőmagvaink

Hasznos információk

+36 30 225 6560